Däckstolar i genuint svenskt hantverk

I vår egen snickeriverkstad har vi tagit fram dessa sköna däckstolar (bryggstolar som vi också kallar det) i egen design. Detta är ett genuint svenskt hantverk där varje exemplar tillverkas med noggrann precision, omsorg och finish. Vi tillverkar däckstolen i massiv teak eller ek och vi pluggar alla skruvar så att stolen kan stå ute i alla väder och åldras vackert, utan att få inslag av rost eller annan missfärgning. Teak är känt som det mest värdefulla tropiska lövträ. Träslaget har en hög naturlig oljehalt vilket gör att det tål extrema väderförhållanden. Våra trädgårdsfåtöljer är möbler som bara blir vackrare med åren, utan särskild behandling. Du behöver alltså inte olja in möblerna. Med samma omsorg och precision tillverkas ett passande trebensbord för att göra möbelgruppen komplett. Teaken väljs ut med omsorg från leverantörer som arbetar med noggranna certifieringar gällande kvalité och miljö.

Trenden går mot att vi inreder våra trädgårdar mer och mer och skapa olika rum för olika tänkta användningsområden. Vi bygger utekök för att laga maten ute om sommaren, vi lägger mattor på altanen för att göra det ombonat och dekorerar med parasoll och krukor med massor av blommor och grönt. Allt för att det ska vara lika snyggt ute som inne. Arkitekturen på huset bestämmer ofta vilken stil som inredningen av trädgården får. Ett funkishus formges oftast med strikt design medan ett sekelskifteshus med en gammal grönskande trädgård ofta får en mer ombonad stil. Oavsett stil så passar våra träfåtöljer bra.

Altanen är den naturliga platsen för umgänge i trädgården och en grupp med låga trästolar är snyggt att inreda med. Trädesigns fåtöljer i massivt trä passar också bra att placera på en skön, solig och vindskyddad plats i trädgården där man bara kan sitta och njuta av livet. Kanske läsa en god bok eller lyssna på fåglarna. På bryggan ses våra fåtöljer ofta. Tänk dig att du just kommit upp från ett dopp, sätter dig i fåtöljen och låter solen torka kroppen. Det är avslappning det!

Våra stolar säljs i Stockholmsområdet av Ekerö Möbler och Kila möbler.

Se fler bilder på våra däckstolar i vårt bildgalleri.

Däckstolar Light
Däckstol Exklusiv

Bryggstol Exklusiv

Denna bryggstol är den första bryggstolen vi designade och byggde. Den är robust och med ställbar rygg. Vi tillverkar den helt i massiv teak eller ek, vilket innebär att stolarna kan stå ut året runt om man vill och behöver inte behandlas. Stolarna blir bara vackrare med åren. Den här stolen går att fälla ihop om man vill vinterförvara inomhus.

Däckstol Light

Bryggstol Light

Denna bryggstol är en vidareutveckling av bryggstol Exklusiv. Här har vi skapat en smäckrare modell också helt i massiv teak eller ek, vilket innebär att stolarna kan stå ut året runt om man vill och behöver inte behandlas. Stolarna blir bara vackrare med åren. Den här gör vi i första hand i teak då den inte går att fälla ihop utan ska stå ute året runt.