Förläng sommaren med ett utekök!

Trädesign fick uppdraget att bygga ett funktionellt, snyggt och tilltalande utekök. Vår kund hade en klar bild över hur det skulle se ut och vad uteköket skulle innehålla. Det skulle finnas en kombinerad grill/ugn/rök och en gasolhäll samt självklart vatten och avlopp. I anslutning till uteköket skulle det finnas en matplats och till denna byggde vi också ett matbord. Vi och vår kund tycker att resultatet blev över förväntan, både när det gäller funktion och design.

Ett snyggt matbord kompletterar uteköket

Matbordet som skulle snickras skulle innehålla en ränna i mitten där man kan ha is med kylda drycker i eller dekorera med blommor t.ex. Rännan skulle även kunna döljas så bordsytan blev hel. Vi ville skapa något riktigt exklusivt och ytbehandlade därför bordet flera gånger med en hållbar hårdvaxolja. Vi satte två snygga kromade handtag i mittplankan för att smidigt kunna lyfta bort den. Själva den nedsänkta rännan lät vi tillverka i rostfritt stål med lutande botten och tappkran för smidig avtappning. Vi valde rostfritt eftersom vi vill att detta ska hålla i många år framöver.

Till husets nya trädäck, som är gjort i teak, tillverkades en möbelgrupp med däckstolar och runt bord i ek. Möbelgruppen skulle vara obehandlad för att få den rätta patinan när väder och vind gjort sitt. Däckstolarna har en rygg som är ställbar i tre steg och är jättesköna att sitta i. De breda armstöden ger ett exklusivt intryck och är praktiska avställningsytor när man vill äta och dricka i möbeln eller bara koppla av. När det gällde bordet till sittgruppen fick vi fria tyglar att designa ett fint bord. Vi skapade ett 3-bens-stativ som sattes ihop helt utan skruvar. När vi sedan ”pusslat ihop” benstativet lade vi dit en snygg bordsskiva i ek. Se fler bilder i vårt bildgalleri.

Ett riktigt roligt uppdrag var det att bygga ett utekök, som vi dessutom tycker blev supersnyggt! Har du några funderingar kring att utveckla din uteplats?

Tveka inte att kontakta oss!  katarina.borjesson@tradesign.se

Platsbyggd utekök
Gediget bord med rostfri förvaring av dryck